Babeczki z owocami

Wybierz swoje ulubione owoce!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Babeczki z owocami
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
Na ciasto:
  • 15 dag mąki
  • 10 dag masła
  • 5 dag cukru pudru
  • żółtko
  • czubata łyżka suchego maku
Do dekoracji:
  • po 1/2 szklanki malin i borówek amerykańskich
  • duża nektarynka
  • galaretka cytrynowa
Muffinki z dyni - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na babeczki z owocami!

  1. Z podanych składników zagnieć ciasto.
  2. Wylep nim foremki do babeczek, przykryj kawałkami papieru do pieczenia oraz suchym grochem.
  3. Odstaw do lodówki na 20 minut.
  4. Ciastem wylep foremki, przykryj je papierem, przysyp grochem.
  5. Piecz 15 minut w temperaturze 190 stopni C.
  6. Usuń groch z papierem i piecz babeczki jeszcze kilka minut, aż nabiorą złotego koloru.
  7. Letnie wyjmij z foremek i dobrze ostudź.
  8. Następnie obłóż malinami, borówką i pokrojoną w cienkie plasterki nektarynką.
  9. Polej tężejącą galaretką, przygotowaną w szklance wody.
  10. Odstaw do lodówki na 20 minut.

Sprawdź inne przepisy na babeczki:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)