Czekoladowe babeczki - przepis składniki i przygotowanie

Z kremem z białej czekolady!
Weronika Kwaśniak / 03.03.2015 06:18
DRUKUJ PRZEPIS
Czekoladowe babeczki - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 20
Poziom trudności: łatwy
Składniki:

Na ciasto:


  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżki kakao
  • 20 dag zimnego masła
  • 1/3 szklanki cukru pudru
  • 2 żółtka

Na krem:


  • 30 dag białej czekolady
  • 40 dag śmietanki 30%
Przygotowanie:

Zobacz przepis na czekoladowe babeczki!

  1. Z ilości mąki odejmij 3 łyżki, w to miejsce wsyp 3 łyżki kakao.
  2. Składniki posiekaj nożem, szybko zagnieć, owiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut.
  3. Ciastem wylep 20 foremek do babeczek.
  4. Piecz około 15 minut w temperaturze 200 stopni C.
  5. Przygotuj krem: śmietankę podgrzej, rozpuść w niej czekoladę, mieszając.
  6. Lekko przestudzoną masą napełniaj zimne babeczki.
  7. Odstaw, aby całkowicie zastygła.

Zobacz inne przepisy na babeczki:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA