Liczba porcji: 20
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
Na ciasto:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 3 łyżki kakao
- 20 dag zimnego masła
- 1/3 szklanki cukru pudru
- 2 żółtka
Na krem:
- 30 dag białej czekolady
- 40 dag śmietanki 30%
Przygotowanie:
Zobacz przepis na czekoladowe babeczki!
- Z ilości mąki odejmij 3 łyżki, w to miejsce wsyp 3 łyżki kakao.
- Składniki posiekaj nożem, szybko zagnieć, owiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut.
- Ciastem wylep 20 foremek do babeczek.
- Piecz około 15 minut w temperaturze 200 stopni C.
- Przygotuj krem: śmietankę podgrzej, rozpuść w niej czekoladę, mieszając.
- Lekko przestudzoną masą napełniaj zimne babeczki.
- Odstaw, aby całkowicie zastygła.