Kulki serowe - przepis składniki i przygotowanie

Naprawdę efektowna przekąska!
Weronika Kwaśniak / 21.01.2015 06:44
DRUKUJ PRZEPIS
Kulki serowe - przepis składniki i przygotowanie fot. Fotolia
Liczba porcji: 20
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 20 dag chudego białego sera
  • 27 dag sera typu feta
  • papryka słodka i curry w proszku
  • natka pietruszki lub koperek
  • siekane orzechy włoskie lub migdały
Przygotowanie:

Zobacz przepis na kulki serowe!

  1. Biały ser rozdrobnij widelcem, dodaj do tego całą kostkę sera typu feta i wymieszaj składniki na gładką masę.
  2. Możesz przyprawić na ostro, ale bez dodatku soli (feta jest słona sama w sobie).
  3. Lekko zwilżoną dłonią formuj małe kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczaj każdą w przyprawach, np. czerwonej papryce, curry, ziołach, koperku, zmielonych orzechach.

Zobacz inne pomysły na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA