Schab moczony w mleku

Wypróbuj nasz przepis na pyszny schab moczony w mleku!

fot. Fotolia
  • liczba porcji: 10
Poziom trudności: łatwy

Sposób przygotowania

  1. Opłukany schab wkładamy do garnka i zalewamy mlekiem z dodatkiem rozgniecionego czosnku, tak, żeby się cały schab przykrył. Odstawiamy do lodówki na min. 1 godzinę.
  2. Schab wyjmujemy z mleka, odsączamy, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie obsmażamy ze wszystkich stron na oleju. Przekładamy do garnka wraz z olejem, podlewamy gorącą wodą i dusimy do miękkości. Schab można też upiec w piekarniku - 1 godz. pieczenia na 1 kg mięsa.
corner1corner2

Tego potrzebujesz:

  • mleko
  • czosnek
  • kawałek schabu
  • sól
  • pieprz
  • olej
Edipresse
Oceń przepis 5 5 5 5 5 5 26 głosów
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Raport specjalny
Video tygodnia
Gruszki w occie