Blok orzechowy bez pieczenia

Kuszący deser, którego nie trzeba piec!

Weronika Kwaśniak / 11 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Blok orzechowy bez pieczenia
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 25 dag czekolady gorzkiej
  • 8 dag cukru pudru
  • 10 dag herbatników
  • 15 dag orzechów włoskich, laskowych (siekanych lub całych)
  • po 5 dag migdałów, rodzynek, żurawiny, moreli suszonych
  • 12,5 dag kostki masła
  • 2,5 dag żelatyny
Ciasto Rafaello bez pieczenia - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić blok orzechowy!

  1. Masło, cukier puder i czekoladę podgrzej na parze stale mieszając.
  2. Żelatynę zalej 1/3 szklanki zimnej, przegotowanej wody.
  3. Gdy napęcznieje dodaj do ciepłej masy czekoladowej i mieszaj, aż żelatyna się rozpuści.
  4. Bakalie dodaj do masy czekoladowej i wymieszaj.
  5. Formę wyłóż papierem do pieczenia.
  6. Masę czekoladowo-bakaliową przełóż do formy, wygładź i przykryj herbatnikami.
  7. Deser wstaw do lodówki na kilka godzin, aby dobrze stężał.

Zobacz więcej przepisów na ciasta:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)