Biszkopt rybny

Elegancka przystawka, idealna na święta!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Biszkopt rybny
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 1 kg świeżych filetów z dorsza
  • 1/2 śmietany
  •  6 jajek
  •  2 cebule
  •  2 łyżki masła
  •  5 dag blanszowanych migdałów
  •  10 dag startych migdałów
  •  czarny pieprz
  •  sól
  • masło i tarta bułka do formy
Świąteczna sałatka z makrelą - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na biszkopt z ryby!

  1. Filety bez skóry 4 razy przepuść przez maszynkę.
  2. Dodaj śmietanę, żółtka, zeszkloną na maśle cebulę, posiekane, prażone migdały, pianę z białek, starte migdały, sól i pieprz.
  3. Keksówkę wysmaruj masłem, wysyp tartą bułką.
  4. Przełóż do niej masę. Wstaw do większego naczynia z wodą i do piekarnika o temperaturze 160°C.
  5. Piecz godzinę, stopniowo zwiększając temperaturę do 180°C.
  6. Biszkopt podawaj na zimno, krojony w plastry, polany sosem jajecznym z kaparami i koperkiem.

Zobacz inne przepisy świąteczne:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)