Składniki:
- 1,2 kg piersi z indyka
- łyżeczka suszonego tymianku
- sok i skórka starta z cytryny
- 6 suszonych podgrzybków
- cebula
- łyżeczka masła
- 2 szklanki ugotowanej kaszy krakowskiej
- jajko
- olej
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na roladę z indyka!
- Mięso rozbij kuchennym młotkiem na prostokąt.
- Natrzyj solą, pieprzem, tymiankiem, sokiem i skórką z cytryny.
- Odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
- Grzyby namocz w szklance wody, ugotuj, przestudź, odciśnij, drobno posiekaj.
- Cebulę posiekaj, zrumień na maśle.
- Kaszę wymieszaj z grzybami, cebulą i jajkiem, dopraw.
- Farsz rozłóż na mięsie, zwiń, formując roladę, obwiąż nitką.
- Obsmaż na oleju, ułóż w brytfannie.
- Piecz 45 min w temp. 190 st. C.