Polędwiczki w cieście - przepis składniki i przygotowanie

Pyszne mięso na wielkanocny stół!
Weronika Kwaśniak / 18.03.2015 06:17
DRUKUJ PRZEPIS
Polędwiczki w cieście - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 duże polędwiczki wieprzowe
  • łyżka musztardy
  • pół łyżeczki miodu
  • 8 plasterków szynki dojrzewającej
  • olej
  • 20 dag gotowego ciasta francuskiego
  • 6 gałązek natki
  • jajko
  • łyżeczka czarnuszki lub czarnego sezamu
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz inne przepisy na polędwiczki w cieście!

  1. Mięso natrzyj solą, pieprzem i musztardą wymieszaną z miodem.
  2. Cienkie końcówki podłóż pod spód, każdą polędwiczkę owiń w plasterki szynki, obsmaż.
  3. Ciasto przekrój na dwa płaty.
  4. Na każdym kawałku połóż gałązki natki i mięso, zawiń. Boki ciasta podłóż pod spód.
  5. Paczuszki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  6. Posmaruj jajkiem wymieszanym z łyżką wody. Posyp czarnuszką.
  7. Piecz około 20 minut w 210°C na mocno złoty kolor.
  8. Podawaj z groszkiem cukrowym oraz podsmażonymi pomidorkami.

Zobacz inne przepisy na mięsa:

DRUKUJ PRZEPIS