Wynik wyszukiwania dla: obniżenie odporności

Właściwości prozdrowotne kalafiora. 10 powodów, by zjeść kalafiora na obiad w tym (i w każdym kolejnym) tygodniu
Właściwości prozdrowotne kalafiora. 10 powodów, by zjeść kalafiora na obiad w tym (i w każdym kolejnym) tygodniu2 lata temu
Właściwości zdrowotne kalafiora to na przykład wspieranie zdrowia nadciśnieniowców, poprawa płodności, przeciwdziałanie nowotworom i dbanie o zdrowie skóry. Kalafior ma sporo różnych witamin i minerałów, ale najwięcej jest w nim witaminy C i potasu. Jest ... Czytaj więcej
10 mitów na temat zdrowia noworodka. Każdy rodzic powinien je znać
10 mitów na temat zdrowia noworodka. Każdy rodzic powinien je znać2 lata temu
Czy każdemu niemowlakowi musi się odbić po karmieniu? Jeśli noworodek płacze bez łez, to jak najszybciej trzeba skonsultować to z lekarzem? I klasyk... Czkawka u noworodka oznacza, że jest mu zimno? Obalamy popularne mity na temat zdrowia noworodków. Czytaj więcej
Salmonella - czy jest śmiertelna? Objawy i leczenie choroby
Salmonella - czy jest śmiertelna? Objawy i leczenie choroby2 lata temu
Zatrucie Salmonellą stanowi najczęstszy rodzaj bakteryjnych zatruć pokarmowych. Przebiega z wymiotami, intensywną biegunką, bólem brzucha i gorączką. Zatrucie Salmonellą bardzo rzadko jest śmiertelne, jednak niektóre osoby są bardziej narażone na ciężki ... Czytaj więcej
Czy bób jest zdrowy i dlaczego warto go jeść? Wartości odżywcze i 7 najciekawszych właściwości bobu
Czy bób jest zdrowy i dlaczego warto go jeść? Wartości odżywcze i 7 najciekawszych właściwości bobu2 lata temu
Bób jest zdrowy, a jego właściwości odżywcze imponujące. Bób ma niezwykle dużo folianów i kwasu foliowego, przez co wspiera płodność i zapewnia zdrową ciążę. Bób ma też właściwości obniżające cholesterol, ciśnienie i homocysteinę. Z wyciągów z bobu można ... Czytaj więcej
Jagoda kamczacka, czyli „owoc młodości” o niezwykłych właściwościach. 9 powodów, by jeść „królową jagód” jak najczęściej
Jagoda kamczacka, czyli „owoc młodości” o niezwykłych właściwościach. 9 powodów, by jeść „królową jagód” jak najczęściej2 lata temu
Właściwości jagody kamczackiej są nieocenione i obejmują prawie wszystkie układy organizmu. Kamczacka jagoda działa przeciwzapalnie, obniża trójglicerydy, jest polecana w cukrzycy i nadciśnieniu, a do tego poprawia pamięć i chroni mózg. Japończycy nie bez ... Czytaj więcej
Naturalne probiotyki to nie tylko kiszonki i jogurt. 13 skutecznych probiotyków z twojej kuchni
Naturalne probiotyki to nie tylko kiszonki i jogurt. 13 skutecznych probiotyków z twojej kuchni2 lata temu
Naturalne probiotyki zawierają żywe bakterie wspierające pracę jelit i nie tylko. Do naturalnych porbiotyków należą znane kiszonki, kefiry i inny fermentowany nabiał, ale też mniej znane substancje probiotyczne: kombucha, kimchi, natto lub tempeh. Poznaj ... Czytaj więcej
Gorączka u dziecka – obalamy znane i mniej znane mity
Gorączka u dziecka – obalamy znane i mniej znane mity3 lata temu
Gdy pojawi się u dziecka, wzbudza niepokój rodziców. W gąszczu prawdziwych i nieprawdziwych informacji na temat gorączki u dziecka trudno się połapać. Czy gorączkę trzeba zbijać? Czy gorączka uszkadza mózg? Czy każde dziecko może dostać drgawek ... Czytaj więcej
Obalamy mity: 7 mitów na temat seksu po porodzie
Obalamy mity: 7 mitów na temat seksu po porodzie3 lata temu
Czy po 6 tygodniach od porodu można bezpiecznie uprawiać seks? Czy współżycie po porodzie nie daje już takiej satysfakcji jak przed ciążą? Karmienie piersią to najlepsza metoda antykoncepcji? Rozprawiamy się z popularnymi mitami na temat seksu po porodzie. ... Czytaj więcej
Czosnek obniża ciśnienie krwi skuteczniej niż niektóre leki. Jak go stosować?
Czosnek obniża ciśnienie krwi skuteczniej niż niektóre leki. Jak go stosować?3 lata temu
Czosnek to substancja, która naturalnie obniża ciśnienie krwi. Ma takie właściwości dzięki obecności allicyny. Według niektórych badań czosnek może działać porównywalnie (a nawet lepiej) do niektórych klasycznych leków obniżających ciśnienie. Sprawdź jak ... Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA