1
z
9
Jak zaserwować wielkanocny żurek?
Bardzo oryginalnym sposobem podania tej świątecznej zupy jest zaserwowanie jej w miseczce przypominającej kociołek z nabitymi na patyczek do szaszłyków tradycyjnymi dodatkami, takim jak ugotowane na twardo jajko czy biała kiełbasa.
2
z
9
Jak zaserwować wielkanocny żurek?
Małe porcje żurku w miseczkach wykonanych ze świeżego, razowego chleba to idealny pomysł na rozpoczęcie wielkanocnego obiadu.
3
z
9
Jak zaserwować wielkanocny żurek?
Smakoszom polecamy przygotowanie tej wielkanocnej zupy w większym bochenku. Z pewnością wtedy nie odejdą od stołu głodni.
4
z
9
Jak zaserwować wielkanocny żurek?
Brązowo-białe, ceramiczne miseczki to również jeden z lepszych sposób podania tego przysmaku. Aksamitna, kremowa, przepełniona sycącymi dodatkami zupa będzie prezentowała się w nich świetnie.
5
z
9
Jak zaserwować wielkanocny żurek?
A może na naszych wielkanocnych stołach powinien zagościć żurek podany w kwiecistej, bardzo wiosennej miseczce? Jajko i kiełbasę możemy również nakłuć na patyk, niczym szaszłyka.
6
z
9
Jak zaserwować wielkanocny żurek?
Wysoką, prostą szklankę możemy przy odrobinie kreatywności i dobrej woli, zamienić w ozdobne naczynie. Nasza wielkanocna zupa będzie się w niej prezentowała bardzo wystawnie.
7
z
9
Jak zaserwować wielkanocny żurek?
Żurek w klasycznej zastawie.
8
z
9
Jak zaserwować wielkanocny żurek?
Żurek w malutkich, ceramicznych kokilkach nie tylko rozgrzeje nas po świątecznym spacerze - mała porcja zupy pobudzi zmysł smaku.
9
z
9
Jak zaserwować wielkanocny żurek?
Zwolenników tradycyjnego sposobu serwowania tej wielkanocnej zupy na pewno nie zabraknie. Żurek z dużą ilością kiełbasy, jajkiem oraz warzywami wywoła uśmiech u wszystkich domowników.