Zupa krem z cukinii - przepis
Zupa krem z cukinii to zdrowy i pyszny letni lunch!

- Irena Piotrak
Opublikowano: 22.07.2013, 11:52
Reklama
Ilość kalorii: 180
Czas przygotowania: 30 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 2 cukinie
- 2 łyżki oleju
- 1 l bulionu warzywnego lub drobiowego
- 2 ziemniaki
- cebula
- 2 łyżki masła
- ząbek czosnku
- 100 ml śmietany
- minimozzarella
- sól i pieprz
Reklama
Przygotowanie:
- Cukinie dokładnie umyj, pokrój w sporą kostkę. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Cukinie i ziemniaki przesmaż na oleju. Przełóż do garnka, zalej gorącym bulionem.
- Dodaj lekko zrumienioną na maśle cebulę. Gotuj na małym ogniu, aż warzywa zaczną się rozpadać.
- Zupę zmiksuj, dodaj zmiażdżony czosnek, ponownie podgrzej, dopraw. Zabiel śmietaną, podawaj z pokrojoną mozzarellą.
Reklama
Reklama
Reklama