Reklama
Ilość kalorii: 180
Czas przygotowania: 30 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 2 cukinie
  • 2 łyżki oleju
  • 1 l bulionu warzywnego lub drobiowego
  • 2 ziemniaki
  • cebula
  • 2 łyżki masła
  • ząbek czosnku
  • 100 ml śmietany
  • minimozzarella
  • sól i pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Cukinie dokładnie umyj, pokrój w sporą kostkę. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Cukinie i ziemniaki przesmaż na oleju. Przełóż do garnka, zalej gorącym bulionem.
  2. Dodaj lekko zrumienioną na maśle cebulę. Gotuj na małym ogniu, aż warzywa zaczną się rozpadać.
  3. Zupę zmiksuj, dodaj zmiażdżony czosnek, ponownie podgrzej, dopraw. Zabiel śmietaną, podawaj z pokrojoną mozzarellą.
Reklama
Reklama
Reklama