Barszcz czerwony - przepis
Nieodłączny element wigilijnego menu!

Opublikowano: 10.12.2013, 11:19
Reklama
Czas przygotowania: 80 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 3 marchewki
- 1/5 selera
- pół pietruszki
- pół pora
- 5 grzybów suszonych
- 2 cebule
- ok. 1 kg buraków
- ząbek czosnku
- 3 listki laurowe
- 3 ziela angielskie
- pieprz
- przyprawa maggi
- 1,5 l wody
- przyprawa do zup
- łyżka masła
Reklama
Przygotowanie:
1. Warzywa pokrój drobno i podsmaż na maśle.
2. Obierz buraki i pokrój.
3. Dodaj buraki do pozostałych warzyw. Dodaj także przyprawy (wszystkie wymienione w przepisie, poza pieprzem).
5. Wyjmij wszystkie warzywa (buraki również).
6. Przecedź barszcz przez sitko.
7. Dopraw pieprzem.
8. Podawaj z uszkami lub pasztecikami.
Reklama
Reklama
Reklama