Reklama
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • po 20 dag chudej wołowiny i wieprzowiny
  • po 3 ziemniaki i cebule
  • strąk zielonej papryki
  • 3 kostki rosołowe
  • po łyżce koncentratu pomidorowego i słodkiej papryki
  • po pół łyżeczki ostrej papryki, suszonego tymianku i kminku
  • sól
  • 3 łyżki posiekanej natki
  • 3 łyżki oliwy
Reklama
Przygotowanie:
  1. Kostki rosołowe rozpuścić w 6 szklankach wrzątku.
  2. Cebulę pokroić w grubszą kostkę, zeszklić na oliwie. Dodać pokrojone w kostkę mięso, chwilę smażyć, mieszając.
  3. Podlać kilkoma łyżkami bulionu i dusić pod przykryciem. Gdy mięso będzie już prawie miękkie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i paprykę, wlać resztę wrzącego bulionu i gotować 15 minut.
  4. Na koniec dodać koncentrat i przyprawy, zagotować. Posypać natką pietruszki. Zupa gulaszowa gotowa. Smacznego!
Reklama
Reklama
Reklama