Zupa-krem z dyni z fetą
Dynia przełamana słonawym smakiem fety!

Opublikowano: 31.10.2013, 10:00
Reklama
Ilość kalorii: 335
Czas przygotowania: 50 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 80 dag miąższu dyni
- 2 ziemniaki
- 4 szklanki bulionu z kurczaka
- 5 ząbków czosnku
- 2 papryczki chili
- 2 łyżeczki suszonego tymianku
- 4 łyżki oleju z pestek dyni
- 4 łyżki pestek dyni
- 15 dag fety w kostkach
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Miąższ dyni i obrane ziemniaki pokrój w kostkę.
2. Zalej bulionem z kurczaka, zagotuj.
3. Dodaj czosnek i pokrojoną paprykę.
5. Całość zmiksuj, ponownie podgrzej.
6. Dopraw do smaku tymiankiem, solą i pieprzem.
7. Dodaj olej z pestek dyni, wymieszaj, zupę rozlej do miseczek.
8. Na suchej patelni podpraż pestki dyni, posyp nimi zupę.
9. Dodatkowo posyp ją pokrojoną fetą.
10. Najlepiej podawać z grzankami!
Reklama
Przepis z "Przyjaciółki"
Reklama
Reklama
Reklama