Reklama
Ilość kalorii: 335
Czas przygotowania: 50 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 80 dag miąższu dyni
  • 2 ziemniaki
  • 4 szklanki bulionu z kurczaka
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 papryczki chili
  • 2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 4 łyżki oleju z pestek dyni
  • 4 łyżki pestek dyni
  • 15 dag fety w kostkach
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

1. Miąższ dyni i obrane ziemniaki pokrój w kostkę.
2. Zalej bulionem z kurczaka, zagotuj.
3. Dodaj czosnek i pokrojoną paprykę.

4. Gotuj, aż warzywa będą miękkie.
5. Całość zmiksuj, ponownie podgrzej.
6. Dopraw do smaku tymiankiem, solą i pieprzem.
7. Dodaj olej z pestek dyni, wymieszaj, zupę rozlej do miseczek.
8. Na suchej patelni podpraż pestki dyni, posyp nimi zupę.
9. Dodatkowo posyp ją pokrojoną fetą.
10. Najlepiej podawać z grzankami!

Reklama

Przepis z "Przyjaciółki"

Reklama
Reklama
Reklama