Zupa dyniowa z makaronem - przepis składniki i przygotowanie

Bardzo jesienna zupa!
Weronika Kwaśniak / 02.10.2014 06:30
DRUKUJ PRZEPIS
Zupa dyniowa z makaronem - przepis składniki i przygotowanie fot. serwis prasowy Makaron Międzybrodzki
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • paczka makaronu (najlepiej nitki)
  • 15 kg dyni
  • 2 cebule
  • łyżka kaparów z zalewy
  • 1/4 łyżeczki chili
  • 3 łyżki oleju
  • 100 ml słodkiej śmietanki
  • woda
  • sól                         
Przygotowanie:

Zobacz przepis na zupę dyniową z makaronem!

  1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, następnie hartuj w zimnej i odcedź.
  2. Obierz cebulę oraz dynię, pokrój w kostkę i podsmaż na oleju na złoty kolor.
  3. Całość podlej wodą, tak aby przykryła ona dynię.
  4. Dodaj płatki chilli, sól i gotuj do miękkości, uważając przy tym, aby dynia się nie rozgotowała.
  5. Połowę zupy zmiksuj ze słodką śmietanką i łącz z pozostałą częścią dyni.
  6. Na koniec dodaj kapary, całość ugotuj.
  7. Podawaj z makaronem.
Materiały prasowe, Makaron Międzybrodzki

Zobacz inne przepisy na dania z dynią:

DRUKUJ PRZEPIS