Dyniowe muffiny

Sezon na dynię nadal trwa - tym razem przedstawiamy te owoce w wersji deserowej!
Weronika Kwaśniak / 21.10.2013 10:00
DRUKUJ PRZEPIS
Dyniowe muffiny fot. Fotolia
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 250 g startej dyni
  • 1 niewielki banan
  • 250 g mąki pszennej
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 90 g oleju (najlepiej rzepakowego)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki sody
  • 15 okienek czekolady
Przygotowanie:
1. Dynię zetrzyj na tarce, a następnie wymieszaj ją z rozgniecionym bananem.
2. Dodaj olej.
3. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia oraz sodą. Dosyp ją do masy dyniowo-bananowej.
4. Do masy dosyp cukier.
5. Kostki czekolady drobno posiekaj i dosyp je do pozostałych składników.
6. Dokładnie wymieszaj, aby powstała jednolita masa.
7. Przekładaj ją do foremek na muffiny (wyłożonych papilotkami).
8. Babeczki piecz w temperaturze ok. 200 stopni przez 15-20 minut.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (4)
/03.11.2018 14:58
Mi nie wyszły jak trzeba. Smakowo dobre ale po wyjęciu z pieca oklapły, a w środku strasznie maziste. Jaki może być powód? Piekłam dłużej niż w przepisie.
/13.05.2018 11:46
Bardzo łatwe, szybkie i pyszne !
/05.10.2015 22:19
Wyszły przepyszne!Polecam 😉
POKAŻ KOMENTARZE (1)