Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 250 g startej dyni
- 1 niewielki banan
- 250 g mąki pszennej
- 100 g cukru trzcinowego
- 90 g oleju (najlepiej rzepakowego)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- pół łyżeczki sody
- 15 okienek czekolady
Przygotowanie:
1. Dynię zetrzyj na tarce, a następnie wymieszaj ją z rozgniecionym bananem.
2. Dodaj olej.
3. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia oraz sodą. Dosyp ją do masy dyniowo-bananowej.
4. Do masy dosyp cukier.
5. Kostki czekolady drobno posiekaj i dosyp je do pozostałych składników.
6. Dokładnie wymieszaj, aby powstała jednolita masa.
7. Przekładaj ją do foremek na muffiny (wyłożonych papilotkami).
8. Babeczki piecz w temperaturze ok. 200 stopni przez 15-20 minut.
2. Dodaj olej.
3. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia oraz sodą. Dosyp ją do masy dyniowo-bananowej.
4. Do masy dosyp cukier.
5. Kostki czekolady drobno posiekaj i dosyp je do pozostałych składników.
6. Dokładnie wymieszaj, aby powstała jednolita masa.
7. Przekładaj ją do foremek na muffiny (wyłożonych papilotkami).
8. Babeczki piecz w temperaturze ok. 200 stopni przez 15-20 minut.