Zupa diabelska

Fasolę zalać 5 szklankami zimnej wody. Dodać pół łyżeczki soli i łyżeczkę cząbru. Gotować ok. 5 minut.
/ 12.06.2007 14:53

Składniki

  • 300 g fasoli
  • łyżeczka cząbru

  • 2 pomidory
  • mała cebula
  • 100 g wędzonego boczku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • chilli
  • sól

Sposób przygotowania

Fasolę zalać 5 szklankami zimnej wody. Dodać pół łyżeczki soli i łyżeczkę cząbru. Gotować ok. 5 minut.

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Pokroić w drobną kostkę.

Cebulę i boczek drobno pokroić. Podsmażyć na oleju. Dodać koncentrat pomidorowy i pomidory. Chwilę razem smażyć.

Pomidory z boczkiem dodać do fasoli. Gotować razem jeszcze 10-15 minut, aż fasola będzie całkiem miękka.

Zupę doprawić solą, chili, przepuszczonym przez praskę czosnkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA