Zupa diabelska
Fasolę zalać 5 szklankami zimnej wody. Dodać pół łyżeczki soli i łyżeczkę cząbru. Gotować ok. 5 minut.

Opublikowano: 12.06.2007, 14:53
Reklama
Składniki
- 300 g fasoli
- łyżeczka cząbru
Reklama

Sposób przygotowania
Fasolę zalać 5 szklankami zimnej wody. Dodać pół łyżeczki soli i łyżeczkę cząbru. Gotować ok. 5 minut.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Pokroić w drobną kostkę.
Cebulę i boczek drobno pokroić. Podsmażyć na oleju. Dodać koncentrat pomidorowy i pomidory. Chwilę razem smażyć.
Pomidory z boczkiem dodać do fasoli. Gotować razem jeszcze 10-15 minut, aż fasola będzie całkiem miękka.
Reklama
Zupę doprawić solą, chili, przepuszczonym przez praskę czosnkiem.
Reklama
Reklama
Reklama