Reklama
Ilość kalorii: 610
Czas przygotowania: 75 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:

Na ciasto:

  • 30 dag mąki
  • sól
  • 20 dag masła
  • 1 jajko
Reklama

Na nadzienie:

  • 1 cukinia
  • 1 papryka
  • 2 cebule
  • 5 dag czarnych oliwek
  • 250 ml śmietany
  • 3 jajka
  • 5 dag parmezanu
  • 2 ząbki czosnku
  • natka
  • zioła prowansalskie
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
  1. Z podanych składników zagnieć ciasto, schłodź.
  2. Cebulę zeszklij na oliwie. Dodaj paski papryki, dopraw, smaż 3 min. Cukinię pokrój w cienkie paski, obgotuj.
  3. Ciastem wyłóż formę na tartę, podpiecz w temp. 200 st. C.
  4. Wyłóż warzywa i oliwki. Zalej śmietaną rozmieszaną z jajkami i natką, dopraw. Posyp serem, piecz 30 min w temp. 180 st. C.
Reklama

Zobacz także:

Tarta z porem
Tarta cebulowa z wędlinami

Reklama
Reklama
Reklama