Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 4 cienkie sznycle z indyka po 10 dag
  • 10 dag bekonu w cienkich plastrach
Reklama

Nadzienie:

  • 15 dag ryżu
  • pomidor
  • 4 pieczarki
  • 12 dag zielonego groszku z puszki
  • 2 łyżki masła
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • łyżeczka przyprawy uniwersalnej
  • łyżeczka przyprawy ziołowej do grilla

Dodatkowo:

  • tacki aluminiowe do grilla
Przygotowanie:
Reklama
  1. Mięso umyć, osuszyć, delikatnie rozbić tłuczkiem na cienkie płaty. Ryż ugotować.
  2. Pieczarki drobno pokroić. Pomidor obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
  3. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pomidor i pieczarki, chwilę podsmażyć, dodać groszek, sos sojowy, przyprawę, pieprz. Dusić 7 minut na małym ogniu. Połączyć z ryżem i dokładnie wymieszać.
  4. Farsz rozłożyć na sznyclach, zwinąć, owinąć bekonem. Spiąć wykałaczką, posypać przyprawą do grilla. Ułożyć na tacce.
  5. Piec na rozgrzanym grillu 20 minut.
Reklama
Reklama
Reklama