Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- ok. 20 dag pieczeni, np. wieprzowej, indyczej
- 15 dag mieszanki sałat
- pół ogórka sałatkowego
- kilka suszonych pomidorów z oliwy
- łyżeczka musztardy
- łyżeczka miodu
- sok z cytryny
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na sałatkę z pieczonym mięsem!
- Pieczeń okrój z przyrumienionej skórki, pokrój w słupki.
- Sałatę w razie potrzeby opłucz, osusz, większe liście porwij na kawałki.
- Ogórka umyj, pokrój w cienkie plasterki.
- Pomidory pokrój w paski.
- Wymieszaj przygotowane składniki.
- Sałatkę przypraw.
- Polej sosem z musztardy, miodu, soku z cytryny i oliwy.