Sałatka z pieczonym mięsem - przepis składniki i przygotowanie

Zamiast pieczeni możesz użyć podsmażonej piersi z kurczaka!
Weronika Kwaśniak / 11.05.2015 07:00
DRUKUJ PRZEPIS
Sałatka z pieczonym mięsem - przepis składniki i przygotowanie Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • ok. 20 dag pieczeni, np. wieprzowej, indyczej
  • 15 dag mieszanki sałat
  • pół ogórka sałatkowego
  • kilka suszonych pomidorów z oliwy
  • łyżeczka musztardy
  • łyżeczka miodu
  • sok z cytryny
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na sałatkę z pieczonym mięsem!

  1. Pieczeń okrój z przyrumienionej skórki, pokrój w słupki.
  2. Sałatę w razie potrzeby opłucz, osusz, większe liście porwij na kawałki.
  3. Ogórka umyj, pokrój w cienkie plasterki.
  4. Pomidory pokrój w paski.
  5. Wymieszaj przygotowane składniki.
  6. Sałatkę przypraw.
  7. Polej sosem z musztardy, miodu, soku z cytryny i oliwy.

Zobacz inne przepisy na sałatki:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA