Liczba porcji: 2
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 100 g kaszy pęczak
- 3-4 brzoskwinie z puszki
- 2 łyżki rodzynek
- łyżka migdałów
- 2 łyżki suszonej żurawiny
- jedna średnia gruszka
- łyżka suszonych jagód goji
- 3 łyżki miodu
- sok z połowy cytryny
Przygotowanie:
Zobacz przepis na sałatkę z pęczakiem!
- Kaszę wrzuć na wrzątek i gotuj 15 minut. Wyjmij i ostudź.
- Drobno pokrój gruszkę, brzoskwinie i dodaj do nich pokruszone migdały, rodzynki, żurawinę i jagody goji.
- Dodaj wszystko do ostudzonej kaszy pęczak. Wymieszaj.
- Polej całość sosem z miodu i cytryny. Jeśli lubisz, do sosu możesz dodać odrobinę zmielonego rozmarynu.