Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 16 małych ziemniaków, najlepiej młodych
- 40 dag wołowiny do pieczenia
- olej
- czerwona cebula
- 8 suszonych pomidorów
- 10 dag rukoli
- łyżka kaparów
- 4 łyżki oliwy
- ząbek czosnku
- 2 łyżeczki octu winnego czerwonego
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na sałatkę z pieczonym mięsem!
- Ziemniaki ugotuj w mundurkach.
- Wystudź, obierz, przekrój na pół.
- Mięso natrzyj pieprzem, obsmaż na oleju, przełóż razem z tłuszczem ze smażenia na blachę i piecz około 12 minut w temperaturze 200 stopni C.
- Ostudź, pokrój w cienkie plasterki.
- Cebulę pokrój w kostkę, a pomidory w paski.
- Składniki sałatki wymieszaj z sałatą, kaparami, oliwą, posiekanym czosnkiem i octem.
- Dopraw.
Zobacz więcej przepisów na sałatki:
Sałatka z nowalijek - przepis
Sałatka z kaszą jaglaną - przepis
Sałatka ze szpinakiem i awokado - przepis
Sałatka z owocami morza - przepis video
Sałatki wiosenne - 31 najlepszych przepisów