Sałatka z pieczonym mięsem - przepis składniki i przygotowanie

Dodaj też rukolę i suszone pomidory!
Weronika Kwaśniak / 06.05.2016 06:03
DRUKUJ PRZEPIS
Sałatka z pieczonym mięsem - przepis składniki i przygotowanie fot. Adobe Stock
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 16 małych ziemniaków, najlepiej młodych
  • 40 dag wołowiny do pieczenia
  • olej
  • czerwona cebula
  • 8 suszonych pomidorów
  • 10 dag rukoli
  • łyżka kaparów
  • 4 łyżki oliwy
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki octu winnego czerwonego
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na sałatkę z pieczonym mięsem!

  1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach.
  2. Wystudź, obierz, przekrój na pół.
  3. Mięso natrzyj pieprzem, obsmaż na oleju, przełóż razem z tłuszczem ze smażenia na blachę i piecz około 12 minut w temperaturze 200 stopni C.
  4. Ostudź, pokrój w cienkie plasterki.
  5. Cebulę pokrój w kostkę, a pomidory w paski.
  6. Składniki sałatki wymieszaj z sałatą, kaparami, oliwą, posiekanym czosnkiem i octem.
  7. Dopraw.

Zobacz więcej przepisów na sałatki:

Sałatka z nowalijek - przepis
Sałatka z kaszą jaglaną - przepis
Sałatka ze szpinakiem i awokado - przepis
Sałatka z owocami morza - przepis video
Sałatki wiosenne - 31 najlepszych przepisów

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA