Smażone tosty z łososiem

- Karolina Mazowiecka
Opublikowano: 15.02.2012, 09:56
Reklama
Składniki:
- 12 kromek chleba tostowego
- 5 jajek
- 1/2 szklanki śmietany kremówki
- kubeczek serka wiejskiego (20 dag)
- pęczek rzodkiewki
- 4 duże plasterki wędzonego łososia
- sól
- biały pieprz
- masło do smażenia
Reklama
Przygotowanie:
1. Opłucz i osusz papierowym ręcznikiem rzodkiewki, pokrój w cienkie półplasterki i wymieszaj z serkiem wiejskim. Dopraw do smaku solą oraz szczyptą białego pieprzu. Jajka wybij do miski, a następnie ubij trzepaczką ze śmietaną oraz szczyptą soli i pieprzu.
Reklama
2. Kromki chleba tostowego maczaj w przygotowanej masie jajecznej. Na patelni rozgrzej masło, uważając, by się nie przypaliło. Tosty w jajku usmaż na maśle na rumiano. Podawaj z serkiem i pokrojonymi na paski plasterkami łososia.
Reklama
Reklama
Reklama