Racuchy ryżowe - przepis składniki i przygotowanie
Smaczna przekąska!
Opublikowano: 29.09.2014, 07:05
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 1 szklanka płatków ryżowych (100g)
- 1 szklanka mleka
- 2 jajka
- 2 łyżki cukru
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
- skórka starta z 1 cytryny
- olej do smażenia
Reklama
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na racuchy ryżowe!
- Zagotuj mleko.
- Na wrzące mleko wsyp płatki ryżowe i gotuj (ciągle mieszając) przez ok. 3-5 minut, aż masa zgęstnieje.
- Odstaw pod przykryciem.
- Jajka ubij na puch z cukrem i cukrem wanilinowym.
- Dodaj do masy ryżowej. Wymieszaj.
- Dodaj proszek do pieczenia i skórkę z cytryny, dokładnie wymieszaj.
- Smaż z obu stron na zloty kolor.
Reklama
Zobacz inne przepisy na racuchy:
Racuchy z jabłkami - przepis
Racuchy ze śliwkami - przepis
Reklama
Reklama
Reklama