Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 3 białka
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3 czubate łyżki mąki
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych
  • olej do smażenia
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na placki kokosowe!

  1. Białka ubij z cukrem pudrem na sztywną pianę.
  2. Następnie dodaj mąkę i wiórki kokosowe, delikatnie wymieszaj.
  3. Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju, kładź łyżką niewielkie porcje ciasta i formuj placki.
  4. Smaż z obu stron, aż staną się lekko rumiane.
Reklama

Zobacz inne przepisy na przekąski:

Jajecznica z kurkami - przepis Magdy Gessler
Racuchy ze śliwkami - przepis
Racuchy z jabłkami - przepis

Reklama
Reklama
Reklama