Placki kokosowe - przepis składniki i przygotowanie
Pyszna alternatywa dla tradycyjnych racuchów.
Opublikowano: 10.10.2014, 07:15
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 3 białka
- 3 łyżki cukru pudru
- 3 czubate łyżki mąki
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych
- olej do smażenia
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na placki kokosowe!
- Białka ubij z cukrem pudrem na sztywną pianę.
- Następnie dodaj mąkę i wiórki kokosowe, delikatnie wymieszaj.
- Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju, kładź łyżką niewielkie porcje ciasta i formuj placki.
- Smaż z obu stron, aż staną się lekko rumiane.
Reklama
Zobacz inne przepisy na przekąski:
Jajecznica z kurkami - przepis Magdy Gessler
Racuchy ze śliwkami - przepis
Racuchy z jabłkami - przepis
Reklama
Reklama
Reklama