Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 2 szklanki mąki
  • szklanka płynnej kremówki
  • 1/2 szklanki soku z ananasa z puszki
  • 2 jajka
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru
  • 6 łyżek wiórków kokosowych
  • 4 łyżki oleju
  • 12 plastrów ananasa z puszki
  • olej do smażenia
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na placki kokosowe z ananasem!

  1. Kremówkę wymieszaj w dużej misce z sokiem ananasowym, jajkami, olejem.
  2. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia, cukier i wiórki kokosowe.
  3. Zmiksuj i odstaw ciasto na 10 minut.
  4. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju, kładź porcje ciasta, na każdym placku połóż dobrze osączone plastry ananasa.
  5. Gdy jedna strona się zrumieni, placki odwróć i usmaż na złoty kolor.
  6. Podawaj oprószone cukrem pudrem.
  7. Do ciasta możesz też dodać kilka łyżek likieru kokosowego.
Reklama

Zobacz inne przepisy na placki:

Przepis na placki ziemniaczane z cebulą
Placuszki z jabłkami - przepis
Placki po węgiersku - przepis

Reklama
Reklama
Reklama