Reklama

Bruschetta z pomidorami według Kasi Bukowskiej

Oto składniki na bruschettę z pomidorami:

Reklama
  • pieczywo na zakwasie
  • miseczka pomidorków koktajlowych
  • ząbek czosnku
  • 3 pomidory suszone z oleju
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • ocet balsamiczny
  • świeża bazylia

Jak zrobić bruschettę z pomidorami?

Pieczywo kroimy w grube kromki. Następnie podpiekamy je w opiekaczu lub na patelni grillowej z dodatkiem oliwy z oliwek. Przekrawamy czosnek na pół i pocieramy nim każdą kromkę pieczywa. Polewamy oliwą z oliwek. Pomidory kroimy w drobne plasterki i przekładamy do miseczki. Siekamy listki bazylii. Doprawiamy szczyptą soli, pieprzu, oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym. Na każdą kromkę chleba układamy porcję mieszanki pomidorów. Tak przygotowaną bruschettę podajemy na ciepło, tuż po przygotowaniu.

Reklama

Zobacz inne przepisy w formie wideo

Reklama
Reklama
Reklama