Grzanki z tofu i bazylią

- Karolina Mazowiecka
Opublikowano: 25.01.2011, 11:03
Reklama
Składniki:
- opakowanie naturalnego serka tofu (20 dag)
- 4 kromki pełnoziarnistego chleba tostowego
- 3–4 łyżki sosu sojowego
- 2–3 łyżki keczupu
- 1–2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- łyżeczka majonezu
- bazylia
Reklama
Przygotowanie:
1. Kostkę tofu wyjmij z zalewy, przekrój na 4 plastry, skrop z obu stron sosem sojowym. Z kromek pieczywa odetnij skórkę i opiecz je w tosterze lub na suchej patelni na złoty kolor.
2. Każdą kromkę natrzyj przekrojonym ząbkiem czosnku, posyp bazylią i ułóż na blasze. Na wierzchu połóż plastry tofu. Posmaruj je keczupem, posyp wiórkami masła.
Reklama
3. Grzanki zapiekaj 10 min w temp. 180 st. C. Buzię narysuj keczupem, a oczy i nos majonezem.
Reklama
Reklama
Reklama