Reklama
Ilość kalorii: 220
Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 2 ząbki czosnku
  • 3–4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 cukinie
  • 1 bakłażan
  • po strąku papryki żółtej i czerwonej
  • 15 dag sera feta
  • świeże lub suszone
  • oregano
  • sól
Reklama
Przygotowanie:
  1. Czosnek przeciśnij przez praskę, rozetrzyj z odrobiną soli. Wymieszaj z oliwą.
  2. Cukinie i bakłażan pokrój w grubsze talarki, a paprykę w cząstki. Z papryki usuń nasionka i białe błonki. Warzywa opiecz na grillu.
  3. Wystudzone wymieszaj z pokrojoną w kostkę fetą, ziołami i aromatyczną oliwą.
Reklama

Sprawdź inne przepisy na dania z grilla:

Szaszłyki z ryby - przepis

Tajskie żeberka z grilla - przepis
Żeberka w miodzie - przepis
Karkówka w ziołach - przepis

Reklama
Reklama
Reklama