Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 200 g kaszki kuskus
- 30 ml wody
- 30 ml mleka
- sól
- pieprz
- 1 cukinia
- 1 czerwona papryka
- 3 pomidory
- kilka liści rukoli
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na zdrowe burgery!
- Podgrzej w garnku wodę i mleko, następnie wsyp kuskus.
- Gotuj na wolnym ogniu, aż kuskus spęcznieje i odklei się od ścianek garnka.
- Przełóż kuskus do blachy, przykryj folią spożywczą, przyciśnij drugą blachą tak, aby kuskus był rozłożony równomiernie.
- Pozostaw do schłodzenia.
- W międzyczasie pokrój cukinię w talarki, paprykę w dużą kostkę i upiecz na grillu lub patelni grillowej.
- Dopraw do smaku solą, pieprzem i oliwą.
- Pokrój pomidory w plasterki.
- Kiedy kuskus będzie dobrze schłodzony, pokrój go w duże krążki, a następnie usmaż z dodatkiem oliwy z oliwek na złoty kolor.
- Między dwa krążki kuskusu nałóż łyżeczkę ketchupu, kilka listków rukoli, cukinię i paprykę.
Materiały prasowe, Kupiec