Faszerowana cukinia wegetariańska - przepis składniki i przygotowanie

Z pysznym farszem!
Weronika Kwaśniak / 14.08.2014 09:00
DRUKUJ PRZEPIS
Faszerowana cukinia wegetariańska - przepis składniki i przygotowanie fot. Adobe Stock
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 niezbyt duże młode cukinie
  • 20 dag suszonych pomidorów w oliwie
  • 10 dag żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • suszone zioła włoskie
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na faszerowaną cukinię wegetariańską!

  1. Cukinie umyj i zrób na skórce ozdobne rowki.
  2. Następnie potnij na pięciocentymetrowe kawałki i wytnij miąższ.
  3. Oprósz w środku solą, pieprzem i ziołami.
  4. Ser i pomidory pokrój w kostkę i wymieszaj.
  5. Żaroodporną foremkę posmaruj oliwą z pomidorów, ułóż pionowo kawałki cukinii.
  6. Do każdego otworu włóż łyżkę nadzienia i polej oliwą z pomidorów.
  7. Formę zakryj folią aluminiową i piecz 30 minut w temperaturze 180 st. C.

Sprawdź inne przepisy na dania z cukinii:

DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA