Liczba porcji: 4
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 2 niezbyt duże młode cukinie
- 20 dag suszonych pomidorów w oliwie
- 10 dag żółtego sera
- sól
- pieprz
- suszone zioła włoskie
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na faszerowaną cukinię wegetariańską!
- Cukinie umyj i zrób na skórce ozdobne rowki.
- Następnie potnij na pięciocentymetrowe kawałki i wytnij miąższ.
- Oprósz w środku solą, pieprzem i ziołami.
- Ser i pomidory pokrój w kostkę i wymieszaj.
- Żaroodporną foremkę posmaruj oliwą z pomidorów, ułóż pionowo kawałki cukinii.
- Do każdego otworu włóż łyżkę nadzienia i polej oliwą z pomidorów.
- Formę zakryj folią aluminiową i piecz 30 minut w temperaturze 180 st. C.