Roladki z polędwicą - przepis składniki i przygotowanie

Z mozzarellą i papryką!
Weronika Kwaśniak / 26.02.2015 05:00
DRUKUJ PRZEPIS
Roladki z polędwicą - przepis składniki i przygotowanie fot. Adobe Stock
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • ciasto francuskie
  • 12 plasterków polędwicy sopockiej
  • kulka mozzarelli (ok. 15 dag)  
  • po 1/4 strąka papryki czerwonej, zielonej i żółtej  
  • 4 łyżki sosu pomidorowego
  • 5 łyżek pokrojonych listków oregano   
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na roladki z polędwicą!

  1. Ciasto posmaruj sosem, posyp oregano i pieprzem.
  2. Obłóż plasterkami polędwicy, cienkimi plasterkami sera, pokrojoną w cienkie paseczki papryką.
  3. Zwiń w roladę, pokrój na 10 plasterków.
  4. Roladki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w małych odstępach, aby w czasie pieczenia się nie porozwijały.
  5. Piecz 20 minut w temperaturze 250°C.

Zobacz inne przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA