Przygotowanie 30 min * smażenie 10 min * 1 porcja – ok. 310 kcal
Składniki dla 6 osób:
- 2 cukinie
- 6 plastrów boczku wędzonego
- 20 dag mozzarelli
- tymianek
- orzeszki piniowe
- olej do smażenia
- świeżo zmielony pieprz
Sposób wykonania:
1. Każdą cukinię pokrój wzdłuż na 6 plasterków. Plastry boczku rozetnij wzdłuż na połówki.
2. Plastry cukinii włóż na 1 min do wrzątku, wyjmij, osącz, ostudź.
3. Na pasku boczku ułóż plaster cukinii, na nim kawałek mozzarelli, posyp tymiankiem i pieprzem oraz orzeszkami. Zwiń roladkę, zepnij. Smaż je na złoty kolor na oleju.
Przekąski na ciepło i na zimno - forum >>
Roladki z cukinii z boczkiem
fot. STOCKFOOD/FREE
Pyszna, mała przekąska