Roladki z cukinii z boczkiem fot. STOCKFOOD/FREE

Roladki z cukinii z boczkiem

Pyszna, mała przekąska
/ 03.10.2011 06:59
Roladki z cukinii z boczkiem fot. STOCKFOOD/FREE

Przygotowanie 30 min * smażenie 10 min * 1 porcja – ok. 310 kcal

Składniki dla 6 osób:
- 2 cukinie
- 6 plastrów boczku wędzonego
- 20 dag mozzarelli
- tymianek
- orzeszki piniowe
- olej do smażenia
- świeżo zmielony pieprz

Sposób wykonania:
1. Każdą cukinię pokrój wzdłuż na 6 plasterków. Plastry boczku rozetnij wzdłuż na połówki.

2. Plastry cukinii włóż na 1 min do wrzątku, wyjmij, osącz, ostudź. 

3. Na pasku boczku ułóż plaster cukinii, na nim kawałek mozzarelli, posyp tymiankiem i pieprzem oraz orzeszkami. Zwiń roladkę, zepnij. Smaż je na złoty kolor na oleju.

Przekąski na ciepło i na zimno - forum >>

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)