Placuszki z jabłkami - przepis składniki i przygotowanie

Pyszne, idealne na słodką przekąskę.
Weronika Kwaśniak / 02.09.2014 10:18
DRUKUJ PRZEPIS
Placuszki z jabłkami - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Czas wykonania: 30 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 jabłka
  • 3 żółtka
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 łyżeczki proszku
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na placuszki z jabłkami!

  1. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  2. Dodaj bułkę tartą, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko i żółtka.
  3. Wszystkie składniki wymieszaj.
  4. Na patelni rozgrzej olej i kładź łyżką porcje masy jabłkowej.
  5. Smaż niezbyt cienkie placuszki.
  6. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Sprawdź inne przepisy z jabłkami:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA