Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 2 średnie cukinie
  • duża garść botwiny (razem z gałązkami)
  • 50 g sera żółtego
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na placki z botwinką!

  1. Cukinie i żółty ser zetrzyj na grubej tarce.
  2. Botwinę grubo posiekaj.
  3. Warzywa i ser wymieszaj z jajkiem, dodaj mąkę.
  4. Całość dopraw solą i pieprzem do smaku.
  5. Z ciasta formuj placuszki i smaż na rozgrzanym oleju na złocisty kolor.

Materiały prasowe, MSM Mońki

Reklama

Zobacz inne przepisy na placki:

Placki ze szpinaku - przepis Ani Starmach

Placki z soczewicy - przepis
Placki ze śledziem - przepis

Reklama
Reklama
Reklama