Placki z botwinką - przepis składniki i przygotowanie
Dodaj również żółty ser!

Opublikowano: 19.05.2015, 05:34
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 2 średnie cukinie
- duża garść botwiny (razem z gałązkami)
- 50 g sera żółtego
- 2 jajka
- 4 łyżki mąki
- 3 łyżki oleju
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na placki z botwinką!
- Cukinie i żółty ser zetrzyj na grubej tarce.
- Botwinę grubo posiekaj.
- Warzywa i ser wymieszaj z jajkiem, dodaj mąkę.
- Całość dopraw solą i pieprzem do smaku.
- Z ciasta formuj placuszki i smaż na rozgrzanym oleju na złocisty kolor.
Materiały prasowe, MSM Mońki
Reklama
Zobacz inne przepisy na placki:
Placki ze szpinaku - przepis Ani Starmach
Placki ze śledziem - przepis
Reklama
Reklama
Reklama