Pikantne ślimaczki z ciasta francuskiego - przepis składniki i przygotowanie

Z serem żółtym, oliwkami i szynką: pyszne ślimaczki z ciasta francuskiego!
Weronika Kwaśniak / 23.01.2017 05:59
DRUKUJ PRZEPIS
Pikantne ślimaczki z ciasta francuskiego - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 10
Czas wykonania: 50 min
Ilość kalorii: 200 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • płat ciasta francuskiego
  • kilka plastrów sera żółtego
  • kilka plastrów szynki
  • zielone oliwki
  • sos pomidorowy lub ketchup
  • pieprz
  • chili
  • słodka papryka
Przygotowanie:

Zobacz przepis na pikantne ślimaczki z ciasta francuskiego! Ta przekąska z szynką, serem i oliwkami to prosty sposób na efektowną przystawkę.

  1. Ciasto francuskie rozwiń, rozprowadź sos pomidorowy, obsyp przyprawami. Uważaj, aby nie przesadzić z chili!
  2. Na cieście i sosie układaj rząd plastrów wędliny, następny plastrów sera i tak na zmianę.

Ciasto francuskie - 34 sprawdzone przepisy

  1. Ciasto zwiń jak roladę i ostrym nożem pokrój w plastry.
  2. Powstałe ślimaki układaj na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 

Jak zrobić ciasto francuskie?

  1. W środek każdego włóż oliwkę. 
  2. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i piecz 15-20 minut.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA