Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 6 łyżeczek tabasco
- 160 g startego sera
- 6 cienkich plasterków szynki, pokrojonych w paski (o szerokości 1,3 cm)
- 2 dojrzałe awokado, obrane i pokrojone w plasterki
- 1/3 szklanki posiekanych pomidorów
- 1/4 szklanki posiekanej kolendry
Przygotowanie:
Zobacz przepis na meksykańskie sincronizadas!
[CMS_PAGE_BREAK]
- Każdą z 6 tortilli posmaruj ok. 1/2 łyżeczki sosu tabasco, posyp je połową sera.
- Połóż paski szynki, plasterki awokado, posiekane pomidory, kolendrę i pozostały ser.
- Posmaruj jedna stronę pozostałych 6 tortilli resztą sosu tabasco i tą stroną połóż na przygotowanych tortillach, tworząc kanapki sincronizadas.
- Na elektrycznym grillu lub średniej patelni smaż każdą z sincronizadas na średnim gazie, aż tortille będą chrupiące i lekko brązowe z każdej strony, a ser się roztopi.
- Przełóż na talerz, pokrój w trójkąty i podawaj z dodatkiem tabasco.
Materiały prasowe, TABASCO ®
[CMS_PAGE_BREAK]