Roladki naleśnikowe - przepis
Naleśnikowe roladki z dodatkiem salaty, szynki i pomidorków koktajlowych to kolorowa przekąska, na którą skusi się każde dziecko!

- Janina Kowalska
Opublikowano: 16.05.2013, 07:30
Reklama
Ilość porcji: 10
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 3/4 szklanki mąki
- jajko
- ok. 1,5 szklanki mleka
- szczypta soli
- olej do smażenia
- 10 liści sałaty masłowej
- 10 dużych plastrów szynki
- kilka pomidorków koktajlowych
Reklama
Przygotowanie:
- Z mąki, jajka, mleka i szczypty soli zrobić gładkie, dość rzadkie ciasto naleśnikowe.
- Patelnię smarować olejem i smażyć na niej cienkie naleśniki. Układać je w stosik, by nie obsychały, a następnie dokładnie wystudzić.
- Na każdym naleśniku położyć liść sałaty i plaster szynki. Zwijać dość ścisłe roladki. Każdą pokroić na kawałki o szerokości ok. 3 cm.
- Kawałki roladek spinać wykałaczkami przyczepiając do nich jednocześnie po połówce pomidorka koktajlowego.
Reklama
Reklama
Reklama