Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 10 jajek,
- 150 g tuńczyka z puszki,
- 3 ogórki konserwowe,
- 1 łyżka musztardy,
- 1 łyżka jogurtu naturalnego gęstego,
- 2 łyżki majonezu,
- szczypiorek do podania,
- sól i pieprz do smaku.
Przygotowanie:
Jajka faszerowane tuńczykiem to szybka i łatwa przystawka na Wielkanoc. Przygotujesz ją z ryby z puszki (najlepiej wybierać taką w sosie własnym lub oleju słonecznikowym) z dodatkiem świeżego szczypiorku, majonezu i musztardy.
- Jajka ugotuj na twardo. Wystudź je, obierz i przekrój na połówki.
- Za pomocą łyżeczki wyjmij z jajek żółtka.
- Żółtka wymieszaj w miseczce z tuńczykiem i posiekanymi ogórkami konserwowymi
- Dodaj musztardę, jogurt, majonez i posiekany szczypiorek.
- Całość dopraw solą i pieprzem.
- Białka jajek nadziewaj przygotowanym farszem - możesz do tego wykorzystać łyżeczkę albo rękaw cukierniczy.
- Jajka faszerowane tuńczykiem podawaj posypane świeżym szczypiorkiem lub koperkiem.
Więcej przepisów na jajka faszerowane:
Przepis na jajka faszerowane szpinakiem
Przepis na jajka faszerowane w skorupkach
Przepis na jajka faszerowane pieczarkami