Czas wykonania: 20 min
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 10 jajek,
- pęczek rzodkiewki,
- pęczek koperku,
- 4 plasterki szynki,
- 2 łyżki jogurtu naturalnego,
- 1 łyżka majonezu,
- 1 łyżka musztardy,
- sól i pieprz do smaku.
Przygotowanie:
Jajka faszerowane rzodkiewką z dodatkiem świeżego koperku to prawdziwie wiosenna przystawka.
W naszym przepisie do farszu dodana jest szynka, ale jeśli chcesz uzyskać jarską wersję tej przystawki, z powodzeniem możesz zastąpić ją tuńczykiem albo sardynkami.
- Jajka ugotuj na twardo.
- Obierz je ze skorupek i przekrój na pół ostrym nożem.
- Wydrąż z jajek żółtka i przełóż je do miseczki.
- Do żółtek dodaj starte na tarce rzodkiewki oraz pokrojoną w kosteczkę szybkę.
- Do farszu dodaj jogurt, musztardę, majonez i posiekany koperek.
- Całość wymieszaj i dopraw solą i pieprzem.
- Jajka faszerowane rzodkiewką podawaj oprószone koperkiem albo rzeżuchą.
Więcej przepisów na jajka faszerowane:
Przepis na jajka faszerowane szpinakiem
Przepis na jajka faszerowane w skorupkach
Przepis na jajka faszerowane pieczarkami