Czas wykonania: 50 min
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 30 dag małych grzybków leśnych (najlepiej świeżych)
- 20 dag koziego serka
- cebula
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- łyżka śmietany
- sól
- pieprz
- oliwa
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na ciasto francuskie z grzybami!
- Oczyszczone grzyby pokrój na kawałki.
- Cebulę obierz i drobno posiekaj.
- Wrzuć na rozgrzaną oliwę i zeszklij.
- Dorzuć grzyby, przesmaż je na złoty kolor (przez około 10 minut).
- Dopraw solą i pieprzem.
- Do wystudzonych grzybów dodaj pokruszony ser i natkę, wymieszaj.
- Z ciasta francuskiego wycinaj kwadraty. Na każdy nakładaj porcję farszu i zlepiaj w trójkąty lub sakiewki.
- Posmaruj wierzch śmietaną.
- Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st. C.
- Piecz 25 minut.