Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 3 duże cebule
- 20 dag soczewicy czerwonej
- papryczka chili
- 2 łyżki oleju
- łyżeczka soli
- 3 szczypty pieprzu
- 2 ząbki czosnku
Przygotowanie:
Zobacz przepis na cebulę nadziewaną soczewicą!
- Cebulę obierz, zetnij wierzch, wyjmij środkowe warstwy.
- Wyjętą ze środka cebulkę posiekaj i podsmaż na patelni, razem z drobno pokrojoną papryką i czosnkiem.
- Soczewicę ugotuj do miękkości (około 10 minut).
- Cebulę wymieszaj z soczewicą.
- Dopraw solą i pieprzem.
- Przygotowanym farszem nadziej cebule.
- Wstaw do piekarnika, przykryj folią aluminiową i piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni C.
- Podawaj na gorąco zaraz po przygotowaniu.