Babeczki makaronowe z mięsem - przepis składniki i przygotowanie

Efektowna i smaczna przekąska - nietypowa interpretacja spaghetti bolognese! Zobacz przepis na babeczki makaronowe z mięsem mielonym!
Weronika Kwaśniak / 06.02.2017 05:54
DRUKUJ PRZEPIS
Babeczki makaronowe z mięsem - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 8
Czas wykonania: 40 min
Ilość kalorii: 370 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 15 dag makaronu penne
  • 20 dag mięsa mielonego z indyka
  • cebula
  • 1/2 szklanki sosu pomidorowego
  • 10 dag żółtego sera
  • olej
  • bazylia
  • sól
  • pieprz
     
Przygotowanie:

Zobacz przepis na babeczki makaronowe z mięsem mielonym! Najlepiej użyć do nich makaronu penne.

  1. Cebulę drobno posiekaj.
  2. Mięso przesmaż na oleju, dodaj cebulkę, posiekaną bazylię i sos pomidorowy, wszystko razem podduś, aż będzie bulgotać.
  3. Dopraw solą i pieprzem.

Zapiekanka z łososiem i makaronem penne - przepis

  1. Makaron ugotuj na półtwardo, zahartuj zimną wodą i odcedź.
  2. Żaroodporne miseczki wysmaruj masłem.
  3. Każdą wypełnij pionowo poukładanym makaronem i posyp połową sera.

Sałatka z makaronem penne i pesto

  1. Resztę sera wymieszaj z podduszonym mięsem i wyłóż na makaron.
  2. Babeczki zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 180 stopni C.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA