Czerwona cebula nafaszerowana i przykryta swoją "czapeczką" będzie prezentować się niezwykle apetycznie.
Nadziewamy warzywa
Patisony dobrze jest nadziać mięsem mielonym z dodatkami (świetnie smakują z przetartymi pomidorami, dobrze przyprawione).
Nadziewamy warzywa
Buraczki nie tylko do barszczu czy na chłodnik - nafaszeruj je!
Nadziewamy warzywa
Przed upieczeniem ziemniaka dobrze jest go ponacinać.
Nadziewamy warzywa
Nadziewamy warzywa
Faszerowana mięsem oberżyna, podpieczona w piekarniku.
Nadziewamy warzywa
Przyprawionym mięsem nadziewamy przekrojone i wydrążone papryki, które gotujemy w garnku z wodą. Podajemy z sosem pomidorowym.
Nadziewamy warzywa
Pomidory nadziewane jajkiem to przeżytek! Surowego pomidora można nadziać ryżem i krewetkami, a ozdobić zieleniną.
Nadziewamy warzywa
Cukinia nadziewana mięsem mielonym i żółtym serem, doprawiona na pikantnie. Jest to świetna alternatywa dla tradycyjnych klopsików, mięso mielone możemy wreszcie przyrządzać na wiele innych sposobów.
Nadziewamy warzywa
Karczoch dopiero zdobywa uznanie w naszych kuchniach. Warto go spróbować. Nadziewać możemy go tak jak inne warzywa. Farsz mięsa mielonego z sosem pomidorowym będzie idealny. Wszystko pokrywamy sosem beszamelowym i chwilę zapiekamy.
Nadziewamy warzywa
To sposób nie tyle na podanie dyni - raczej na ciekawe zaserwowanie sałatki.
Nadziewamy warzywa
Nadziewamy warzywa
Taka upieczona papryka nadziana farszem z ryżu, mięsa mielonego i warzyw stanowi sycące samodzielne danie obiadowe.
Nadziewamy warzywa
Takie lekkie przekąski mogą być doskonałą przystawką. Nadziewane delikatnym twarożkiem z papryką i ziołami będą świetnie smakowały.
Nadziewamy warzywa
Karczocha możemy również przyrządzić w wersji wegetariańskiej. Wtedy nadzienie przygotowujemy z kaszy jaglanej czy choćby ryżu.