Nadziewamy warzywa
Latem mamy dostęp do mnóstwa warzyw. Cukinia, papryka, karczochy świetnie nadadzą się na pyszny obiad. To czym je nadziejemy zależy od naszej inwencji. Warzywa w połączeniu z mięsem mielonym, czy kaszą lub sosami stworzą pyszne i kolorowe danie obiadowe.

Faszerowana podpiekana czerwona cebula
Czerwona cebula nafaszerowana i przykryta swoją "czapeczką" będzie prezentować się niezwykle apetycznie.
1 z 14

Nadziewamy warzywa
Patison faszerowany
Patisony dobrze jest nadziać mięsem mielonym z dodatkami (świetnie smakują z przetartymi pomidorami, dobrze przyprawione).
2 z 14

Nadziewamy warzywa
Czerwone buraczki faszerowane
Buraczki nie tylko do barszczu czy na chłodnik - nafaszeruj je!
3 z 14

Nadziewamy warzywa
Ziemniak pieczony nadziewany
Przed upieczeniem ziemniaka dobrze jest go ponacinać.
4 z 14

Nadziewamy warzywa
Pieczone nadziewane ziemniaki
5 z 14

Nadziewamy warzywa
Oberżyna nadziewana
Faszerowana mięsem oberżyna, podpieczona w piekarniku.
6 z 14

Nadziewamy warzywa
Nadziewane papryki
Przyprawionym mięsem nadziewamy przekrojone i wydrążone papryki, które gotujemy w garnku z wodą. Podajemy z sosem pomidorowym.
7 z 14

Nadziewamy warzywa
Pomidory faszerowane
Pomidory nadziewane jajkiem to przeżytek! Surowego pomidora można nadziać ryżem i krewetkami, a ozdobić zieleniną.
8 z 14

Nadziewamy warzywa
Nadziewana cukinia
Cukinia nadziewana mięsem mielonym i żółtym serem, doprawiona na pikantnie. Jest to świetna alternatywa dla tradycyjnych klopsików, mięso mielone możemy wreszcie przyrządzać na wiele innych sposobów.
9 z 14

Nadziewamy warzywa
Nadziewany karczoch
Karczoch dopiero zdobywa uznanie w naszych kuchniach. Warto go spróbować. Nadziewać możemy go tak jak inne warzywa. Farsz mięsa mielonego z sosem pomidorowym będzie idealny. Wszystko pokrywamy sosem beszamelowym i chwilę zapiekamy.
10 z 14

Nadziewamy warzywa
Dynia faszerowana sałatką
To sposób nie tyle na podanie dyni - raczej na ciekawe zaserwowanie sałatki.
11 z 14

Nadziewamy warzywa
Plastry papryki nadziane i pieczone spięte wykałaczkami.
12 z 14

Nadziewamy warzywa
Papryka nadziewana ryżem
Taka upieczona papryka nadziana farszem z ryżu, mięsa mielonego i warzyw stanowi sycące samodzielne danie obiadowe.
13 z 14

Nadziewamy warzywa
Przekąski z surowej cukinii
Takie lekkie przekąski mogą być doskonałą przystawką. Nadziewane delikatnym twarożkiem z papryką i ziołami będą świetnie smakowały.
14 z 14

Nadziewamy warzywa
Karczoch nadziewany kaszą
Karczocha możemy również przyrządzić w wersji wegetariańskiej. Wtedy nadzienie przygotowujemy z kaszy jaglanej czy choćby ryżu.