GreenPan - Więcej zdrowia, więcej smaku!

GreenPan, patelnia fot. serwis prasowy
Firma GreenPan obecna jest w ponad 70 krajach świata. Od 15 grudnia 2010 roku produkty tej belgijskiej marki dostępne są również w Polsce.
/ 20.01.2011 09:02
GreenPan, patelnia fot. serwis prasowy
GreenPan to firma, która jest producentem rewolucyjnych patelni, bezpiecznych dla zdrowia, wygodnych w użyciu i przyjaznych dla środowiska. Opatentowana powłoka ceramiczna Thermolon™, którą pokryte są wszystkie patelnie GreenPan  nie zawiera  PTFE oraz PFOA oraz jest odporna na temperaturę nawet do 450°C. Ta zaawansowana technologia zapobiega przywieraniu smażonych potraw oraz jest bardziej odporna na przegrzanie i zarysowania. Patelnie GreenPan równomiernie uwalniają ciepło, co dodaje potrawom smaku i aromatu. Są trwałe i łatwe w czyszczeniu.

Powłoka Thermolon™ jest zatwierdzona przez FDA (US Food and Drug Administration) oraz została przetestowana zgodnie z międzynarodowymi standardami (CMA, EN, JIS).

W Polsce dostępne są 3 linie produktów:

Linia Stockholm HA Alu Ind
– eleganckie patelnie z kutego aluminium z naturalną, ceramiczną, nieprzywierającą powłoką Thermolon Rocks, bez PTFE i PFOA. Rączka patelni wykonana jest ze stali szlachetnej. Patelnie te można stosować do kuchni gazowych, ceramicznych, halogenowych i indukcyjnych oraz w piekarniku. Są wyjątkowo  trwałe, odporne na zarysowania i przegrzanie, łatwe do czyszczenia.

Linia Kyoto Black Alu Ind
- linia ta jest światowym bestsellerem. Nie tylko ze względu na cenę, ale również na bardzo rozbudowaną ofertę produktów. Patelnie wykonane są z kutego aluminium pokrytego naturalną, ceramiczną powłoką Thermolon Rocks. To zapewnia im trwałość i odporność na zarysowania przy jednoczesnym zachowaniu doskonałych właściwości nieprzywierającej powłoki. Lekka rączka patelni wykonana jest z bakelitu, wygodna i ergonomiczna w użyciu. Patelnie te można stosować do kuchni gazowych, ceramicznych, halogenowych i indukcyjnych.

Linia Nairobi black aluminium – Patelnie posiadają wydłużoną, ergonomiczną, nienagrzewającą się bakelitową rączkę. Optymalnie uwalniają ciepło dzięki aluminiowemu rdzeniowi. Użyta w nich nieprzywierająca powłoka Thermolon Endurance 2 zapewnia wyjątkową trwałość na zarysowania i przegrzanie. Patelnie te można stosować do kuchni gazowych, ceramicznych, halogenowych.

Stalowe uchwyty patelni uzyskane są ze stali z upcyklingu, podobnie jak główne aluminiowe części 
z których jest wykonana. Opakowanie tnie się w taki sposób, aby zostało jak najmniej odpadów, a do jego wykonania użyty jest papier z odzysku. Nadruk na opakowaniu stworzony jest z minimalnej ilości tuszu.
Tagi: patelnia

Redakcja poleca

REKLAMA