Sezon na czereśnie trwa. Teraz przygotujemy najlepsze dżemy, konfitury oraz inne przetwory. Powoli kończą się truskawki, z których przygotujemy świetne ciasto z truskawkami w postaci sernika na zimno, czy biszkoptu. Doskonałym dodatkiem do wakacyjnych pikników oraz grilla będą napoje na bazie owoców, bakalie oraz pasty warzywne, doskonale komplementujące każdą kanapkę. Sprawdź, co nowego w naszym czerwcowym zestawieniu!
Czerwcowe orzeźwienie
Bogactwo owoców skłania do przygotowania kompotów, dżemów lub nalewek. To również składnik wielu orzeźwiających napojów, soków i cydrów. Napój jabłko-gruszka lub sok musujący jabłkowy z kwiatem bzu doskonale gasi pragnienie - wystarczy dodać parę kostek lodu i miętę. Dla wszystkich fanów tradycyjnych smaków prezentujemy oranżadę Hellena w wersji Fit, ze zmniejszoną ilością cukru.
Pasty kanapkowe z sezonowymi warzywami
Rzodkiewki, młody szczypiorek, marchewka, natka pietruszki lub bób, to niektóre z warzyw, które pojawiają się w czerwcu i są składnikiem wielu past kanapkowych. Bazę możemy zrobić z serka kanapkowego lub hummusu z tahiną, który nada odpowiedniej słodyczy. Wykorzystaj nasz pomysł na pastę z bobu, która jest zdrowa i sycąca! Nie może zabraknąć również ajvaru, przygotowywanego z duszonej papryki i aromatycznego bakłażana. Do tak przygotowanej pasty dodaj oliwki, które podkreślą śródziemnomorski akcent twojej przystawki.