Maj to miesiąc, kiedy pojawiają się nowalijki, które z chęcią wykorzystujemy do zdrowych sałatek, smoothie oraz innych dań. Na półkach sklepowych również pojawiają się nowości spożywcze, na które warto zwrócić uwagę. Sprawdź naszą galerię, w której nie zabraknie produktów bezglutenowych, słodyczy oraz ryb!
Dodatki do sałatek i nie tylko!
Pojawiają się pierwsze polskie szparagi, które doskonale komponują się w sałatkach, ramenie oraz jako samodzielne danie. Możemy je urozmaicić dodatkiem wędzonego łososia Super Fish, który podkreśli jego smak i aromat. Natomiast ugotowane liście buraka ćwikłowego z powodzeniem zestawimy z Pasteną z serem corregio, który uzupełni smak dodatku do obiadu na ciepło. Polędwiczki z kurczaka firmy Konspol idealnie nadadzą się do każdej sycącej sałatki, gdy nie mamy czasu na mozolne przygotowania mięsa.
Czas na coś słodkiego!
Lekkie i owocowe słodkości, to jedne z tych, po które sięgamy najczęściej. Żelki o smaku leśnych owoców z dodatkiem witamin idealnie sprawdzą się dla najmłodszych łasuchów. Klasyczne Ptasie Mleczko w nowych wiosennych odsłonach umili czas podczas majówkowych wyjazdów. Podczas przyrządzania naleśników z pomocą przyjdzie nowy produkt od marki Łowicz, Czekodżem, który występuje w kilku wariantach smakowych. Zastąpi zwykły dżem lub miód.