Pierogi ze szpinakiem
Przekonaj się, że warto polubić szpinak!

Opublikowano: 24.01.2014, 09:00
Reklama
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
Na ciasto:
Reklama
- 35 dag mąki
- jajko
- 3/4 szklanki wody
- sól
Na farsz:
- 50 dag szpinaku mrożonego
- 20 dag sera feta
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
Przygotowanie:
Reklama
1. Szpinak rozmroź i dobrze odsącz na sicie.
2. Mąkę przesiej, wbij jajko, dodaj sól i wodę.
3. Zagnieć ciasto, dodaj trochę odsączonego szpinaku, starannie wyrób.
4. Szpinak wymieszaj z pokrojonym serem i dopraw.
5. Ciasto rozwałkuj i wytnij niewielkie krążki.
6. Na środek krążków nakładaj farsz i przykrywaj drugim krążkiem ciasta, dokładnie sklejaj brzegi.
Reklama
Reklama
Reklama