Reklama
Stopień trudności: Średnie
Składniki:

Na ciasto:

Reklama
  • 35 dag mąki
  • jajko
  • 3/4 szklanki wody
  • sól

Na farsz:

  • 50 dag szpinaku mrożonego
  • 20 dag sera feta
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
Przygotowanie:
Reklama

1. Szpinak rozmroź i dobrze odsącz na sicie.
2. Mąkę przesiej, wbij jajko, dodaj sól i wodę.
3. Zagnieć ciasto, dodaj trochę odsączonego szpinaku, starannie wyrób.
4. Szpinak wymieszaj z pokrojonym serem i dopraw.
5. Ciasto rozwałkuj i wytnij niewielkie krążki.
6. Na środek krążków nakładaj farsz i przykrywaj drugim krążkiem ciasta, dokładnie sklejaj brzegi.

7. Pierogi gotuj 4-5 minut w dużej ilości osolonej wody (można dodać do niej łyżeczkę oliwy- nie będą się sklejały).

Reklama
Reklama
Reklama