Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 40 dag ciasta francuskiego
  • 30 dag plastrów boczku parzonego
  • 10 suszonych pomidorów w zalewie
  • ser żółty
  • jajko
  • zioła prowansalskie
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na zapiekankę z ciasta francuskiego z boczkiem! To banalnie proste i sycące danie, które przygotujesz dosłownie w kilkanaście minut!

  1. Z boczku odetnij skórkę.
  2. Ciasto podziel na 4 prostokąty.
  3. Pomidory suszone odsącz i pokrój w paseczki.

Zapiekanka z ryżu i kurczaka - przepis

  1. Ser żółty zetrzyj na tarce.
  2. Na pierwszym kawałku ciasta ułóż boczek, ser żółty, pokrojone pomidory, przykryj ciastem.
  3. Następie układaj tak, żeby ostatnią warstwą zapiekanki było ciasto.
  4. Wierzch zapiekanki posyp serem.

Zapiekanka szpinakowa z ziemniakami - przepis

Reklama
  1. Roztrzep jajko.
  2. Przekładaniec ułóż na blaszce i posmaruj jajkiem.
  3. Piecz, aż zapiekanka stanie się rumiana, czyli przez 15-20 minut w temperaturze 200-220 stopni.
Reklama
Reklama
Reklama