Zapiekanka z ciasta francuskiego z boczkiem - przepis składniki i przygotowanie
Pomysł na sycący obiad: zapiekanka z ciasta francuskiego z boczkiem!

Opublikowano: 06.12.2016, 05:59
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 40 dag ciasta francuskiego
- 30 dag plastrów boczku parzonego
- 10 suszonych pomidorów w zalewie
- ser żółty
- jajko
- zioła prowansalskie
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na zapiekankę z ciasta francuskiego z boczkiem! To banalnie proste i sycące danie, które przygotujesz dosłownie w kilkanaście minut!
- Z boczku odetnij skórkę.
- Ciasto podziel na 4 prostokąty.
- Pomidory suszone odsącz i pokrój w paseczki.
Zapiekanka z ryżu i kurczaka - przepis
- Ser żółty zetrzyj na tarce.
- Na pierwszym kawałku ciasta ułóż boczek, ser żółty, pokrojone pomidory, przykryj ciastem.
- Następie układaj tak, żeby ostatnią warstwą zapiekanki było ciasto.
- Wierzch zapiekanki posyp serem.
Zapiekanka szpinakowa z ziemniakami - przepis
Reklama
- Roztrzep jajko.
- Przekładaniec ułóż na blaszce i posmaruj jajkiem.
- Piecz, aż zapiekanka stanie się rumiana, czyli przez 15-20 minut w temperaturze 200-220 stopni.
Reklama
Reklama
Reklama