Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 1,5 kg żeberek
  • ketchup (4 łyżki)
  • ostrą musztardę (2 łyżki)
  • sos sojowy (4 łyżki)
  • miód gryczany (3 łyżki)
  • oliwę (2 łyżki)
  • czosnek (3 ząbki)
  • pół papryczki chilli
  • sok z połówki pomarańczy
  • sok z jednej cytryny
  • sól i pieprz do smaku
Reklama
Przygotowanie:
  1. Żeberka doprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotujemy do miękkości (ok. 1,5h).
  2. W tym czasie wszystkie składniki na marynatę dokładnie ze sobą mieszamy i następnie zalewamy nimi mięso. Żeberka powinno się marynować minimum 3 godziny.
  3. Po tym czasie odsączamy je z marynaty, wrzucamy na grilla i dokładnie obsmażamy. Danie idealnie smakuje z młodymi ziemniaczkami.
Reklama

Zobacz także:

Sataye z kurczaka - orientalne szaszłyki
Żeberka z czosnkiem z grilla

Reklama
Reklama
Reklama